Tím audítorov už preveruje situáciu na Finančnej správe

22.03.2012 Bratislava

Bratislava 22. marca (TASR) - Situáciu na Finančnej správe už preveruje tím audítorov. Informáciu o vytvorení audítorského tímu, ktorý preveruje funkčnosť informačných systémov v daňovej správe, už dostala predsedníčka vlády Iveta Radičová od poverenej prezidentky Finančnej správy Márie Machovej. TASR o tom informoval Tlačový a informačný odbor (TIO) Úradu vlády SR.

Na vykonaní auditu vo finančnej správe sa dohodli počas spoločného rokovania Radičová s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom a predsedom Monitorovacieho výboru na kontrolu situácie vo Finančnej správe Jozefom Kollárom.

"Cieľom auditu je overiť, či informačné systémy KONS IS a IS RDS spĺňajú požiadavky platnej legislatívy a či sú integrovateľné so štandardným daňovým systémom podľa požiadaviek programu UNITAS," uviedol v informácii TIO.

Audit sa začal v pondelok (19. 3.) a bude trvať približne šesť týždňov. Prvé výsledky auditu budú podľa Radičovej k dispozícii v krátkom čase.

Tím audítorov je z akademického prostredia a je v ňom profesor a vedúci Katedry informatiky Univerzity Komenského v Bratislave Daniel Olejár, tiež riaditeľ Ústavu počítačových systémov a sietí Slovenskej technickej univerzity (STÚ) v Bratislave Ladislav Hudec a riaditeľ Centra výpočtovej techniky STÚ v Bratislave Pavol Horváth.
 

Vyberte región